Instrumentele behandeling

Instrumentele behandeling De podotherapeut en medisch pedicure behandelen ook klachten als likdoorns, eeltplekken, wratten, schimmelnagels en ingegroeide nagels door middel van instrumentele behandeling, ook wel voetbehandeling genoemd. Bij een ingegroeide nagel wordt de onregelmatige zijde van de nagel weggesneden waardoor deze niet meer in de nagelwand kan drukken. Schimmelnagels worden aan de hand van freestechnieken dunner en egaler geslepen. 

Middels een scalpel en met freestechnieken kunnen likdoorns of eeltplekken verwijderd worden. Een likdoorn of eeltplek komt vaak door overdruk op de voet. Hiervoor zijn meerdere oorzaken aan te tonen. Om niet alleen symptomen te bestrijden maar daadwerkelijk de oorzaak aan te pakken zal uw podotherapeut u verder onderzoeken om te voorkomen dat de likdoorn en eeltplek (minder snel) terugkomt. Podotherapeutische zolen of een orthese kunnen dan de uitkomst bieden. Voor ingegroeide nagels wordt in de meeste gevallen een nagelbeugel gemaakt.

Afspraak maken

 

Podocentrum 

Noord Nederland

Missie Podocentrum Noord Nederland

Podocentrum Noord Nederland wil optimale podotherapeutische patiëntenzorg voor voet- en houdingsgerelateerde klachten bieden in de zin van preventieve zorg, curatieve zorg en prestatiebevordering, waarbij de patiënt centraal staat. 

Met de patiënt wordt samen gekeken naar de beste behandeling en begeleiding van het klachtenbeeld en indien noodzakelijk zal er multidisciplinair worden gewerkt met collega-podotherapeuten, de huisarts of andere specialisten.

Podocentrum Noord Nederland hecht veel waarde aan de tevredenheid van de patiënt. De praktijk wil zorg aanbieden waarbij de podotherapeuten hun kennis en vaardigheden bijhouden en verbreden middels het volgen van scholing en cursussen.

Visie Podocentrum Noord Nederland

Podocentrum Noord Nederland wil in een veranderende gezondheidszorg de maximale podotherapeutische zorg bieden aan een brede patiëntengroep. De praktijk ziet het als haar taak de patiënten duidelijk en open te informeren om een optimale samenwerking tussen de patiënt en de podotherapeut te garanderen. 

Middels het delen van kennis en het aanscherpen en opbouwen van (multidisciplinaire) samenwerkingsverbanden wordt de kwaliteit van de patiëntenzorg vergroot.

 

Podocentrum Noord Nederland heeft diverse locaties

  • Assen
  • Geesbrug
  • Dronten
  • Nieuwlande (Hoogeveen)