Nagelbeugel

Wanneer u met regelmaat last heeft van het ingroeien van uw teennagel kan de podotherapeut een nagelbeugeltechniek (orthonyxie) toepassen. In de meeste gevallen betreft het de nagel van de grote teen. Het ingroeien van een nagel kan ontstaan door foutief schoeisel, door het sterk krommen van uw nagel of het foutief knippen van uw nagels. 

Een sterk krommende nagel duwt constant tegen uw huid aan en dit kan er op een gegeven moment voor zorgen dat de nagel in uw huid gaat groeien. Tevens kan het week worden van de nagelwand ervoor zorgen dat de nagel gemakkelijk in de huid kan groeien. Denk hierbij aan het regelmatig nemen van (soda) voetenbadjes. Het wordt daarom niet geadviseerd om (soda) voetenbadjes te nemen indien u last heeft van ingegroeide nagels. 

Een nagelbeugel zorgt er voor dat uw nagel minder krom gaat staan waardoor de kans op ingroeien aanzienlijk kleiner wordt. Uw podotherapeut zal u verder adviseren wat te doen bij het herhaaldelijk ingroeien van uw teennagels.

Afspraak maken

 

Podocentrum 

Noord Nederland

Missie Podocentrum Noord Nederland

Podocentrum Noord Nederland wil optimale podotherapeutische patiëntenzorg voor voet- en houdingsgerelateerde klachten bieden in de zin van preventieve zorg, curatieve zorg en prestatiebevordering, waarbij de patiënt centraal staat. 

Met de patiënt wordt samen gekeken naar de beste behandeling en begeleiding van het klachtenbeeld en indien noodzakelijk zal er multidisciplinair worden gewerkt met collega-podotherapeuten, de huisarts of andere specialisten.

Podocentrum Noord Nederland hecht veel waarde aan de tevredenheid van de patiënt. De praktijk wil zorg aanbieden waarbij de podotherapeuten hun kennis en vaardigheden bijhouden en verbreden middels het volgen van scholing en cursussen.

Visie Podocentrum Noord Nederland

Podocentrum Noord Nederland wil in een veranderende gezondheidszorg de maximale podotherapeutische zorg bieden aan een brede patiëntengroep. De praktijk ziet het als haar taak de patiënten duidelijk en open te informeren om een optimale samenwerking tussen de patiënt en de podotherapeut te garanderen. 

Middels het delen van kennis en het aanscherpen en opbouwen van (multidisciplinaire) samenwerkingsverbanden wordt de kwaliteit van de patiëntenzorg vergroot.

 

Podocentrum Noord Nederland heeft diverse locaties

  • Assen
  • Geesbrug
  • Dronten
  • Nieuwlande (Hoogeveen)