Podotherapeutische zolen

Podotherapeutische zolen, ook wel steunzolen, inlays, voetzoolorthesen of inlegzolen genoemd, kunnen u helpen om van uw voetklachten af te komen. Podotherapeutische zolen ondersteunen en corrigeren uw voetskelet om u beter en comfortabeler te laten lopen. Ze ondersteunen hiermee banden, spieren en gewrichten van zowel de voet, knie, heup en de rug. Tevens kunnen ze uw stand- en looppatroon verbeteren.

Middels de 2D of 3D scans die van uw voeten zijn gemaakt kan er een scanzool vervaardigd worden. Deze wordt digitaal bewerkt met de juiste elementen voor uw specifieke voetproblemen. Uw zolen worden computergestuurd gefreesd en op maat gemaakt in het door u gedragen schoeisel. Tegenwoordig passen zolen in veel confectieschoenen.

Afhankelijk van uw behoeftes kunnen uw zolen aangepast worden. Voor sporters maken wij speciale sportzolen. Sportzolen bestaan uit een ander materiaal om u een betere demping en grip te geven tijdens uw sportactiviteiten. Daarnaast hebben sportschoenen doorgaans een andere pasvorm dan schoenen die in het dagelijks leven gedragen worden. Ook voor specifieke werkomstandigheden kunnen zolen gemaakt worden. Op deze wijze stemmen wij kwaliteit en moderne materialen nauwkeurig op elkaar af om voor u een optimaal draagcomfort te bewerkstellen. Bespreek met uw podotherapeut de mogelijkheden en laat u adviseren welke opties voor u het beste van toepassing zijn.

Afspraak maken

 

Podocentrum 

Noord Nederland

Missie Podocentrum Noord Nederland

Podocentrum Noord Nederland wil optimale podotherapeutische patiëntenzorg voor voet- en houdingsgerelateerde klachten bieden in de zin van preventieve zorg, curatieve zorg en prestatiebevordering, waarbij de patiënt centraal staat. 

Met de patiënt wordt samen gekeken naar de beste behandeling en begeleiding van het klachtenbeeld en indien noodzakelijk zal er multidisciplinair worden gewerkt met collega-podotherapeuten, de huisarts of andere specialisten.

Podocentrum Noord Nederland hecht veel waarde aan de tevredenheid van de patiënt. De praktijk wil zorg aanbieden waarbij de podotherapeuten hun kennis en vaardigheden bijhouden en verbreden middels het volgen van scholing en cursussen.

Visie Podocentrum Noord Nederland

Podocentrum Noord Nederland wil in een veranderende gezondheidszorg de maximale podotherapeutische zorg bieden aan een brede patiëntengroep. De praktijk ziet het als haar taak de patiënten duidelijk en open te informeren om een optimale samenwerking tussen de patiënt en de podotherapeut te garanderen. 

Middels het delen van kennis en het aanscherpen en opbouwen van (multidisciplinaire) samenwerkingsverbanden wordt de kwaliteit van de patiëntenzorg vergroot.

 

Podocentrum Noord Nederland heeft diverse locaties

  • Assen
  • Geesbrug
  • Dronten
  • Nieuwlande (Hoogeveen)