Schoenadvies

Veel voetklachten kunnen ontstaan door het dragen van verkeerd schoeisel. Aan de hand van de verrichte metingen en bevindingen krijgt u een klachtgericht schoenadvies mee. Het dragen van geschikt schoeisel is de basis voor een succesvolle aanpak van uw voetproblemen.

Uw podotherapeut zal gericht kijken welke klachten u ervaart en welk schoeisel voor u het meest geschikt is om u zo comfortabel mogelijk te laten lopen. Een goede schoen voldoet doorgaans aan de volgende punten:  

 

  • De juiste pasvorm (breedte en lengte)  
  • Stevige hielkap (contrefort)  
  • Dikke (stijve) loopzool  
  • Veter- of klittenbandsluiting heeft de voorkeur boven een instapper 

 

Afspraak maken

 

Podocentrum 

Noord Nederland

Missie Podocentrum Noord Nederland

Podocentrum Noord Nederland wil optimale podotherapeutische patiëntenzorg voor voet- en houdingsgerelateerde klachten bieden in de zin van preventieve zorg, curatieve zorg en prestatiebevordering, waarbij de patiënt centraal staat. 

Met de patiënt wordt samen gekeken naar de beste behandeling en begeleiding van het klachtenbeeld en indien noodzakelijk zal er multidisciplinair worden gewerkt met collega-podotherapeuten, de huisarts of andere specialisten.

Podocentrum Noord Nederland hecht veel waarde aan de tevredenheid van de patiënt. De praktijk wil zorg aanbieden waarbij de podotherapeuten hun kennis en vaardigheden bijhouden en verbreden middels het volgen van scholing en cursussen.

Visie Podocentrum Noord Nederland

Podocentrum Noord Nederland wil in een veranderende gezondheidszorg de maximale podotherapeutische zorg bieden aan een brede patiëntengroep. De praktijk ziet het als haar taak de patiënten duidelijk en open te informeren om een optimale samenwerking tussen de patiënt en de podotherapeut te garanderen. 

Middels het delen van kennis en het aanscherpen en opbouwen van (multidisciplinaire) samenwerkingsverbanden wordt de kwaliteit van de patiëntenzorg vergroot.

 

Podocentrum Noord Nederland heeft diverse locaties

  • Assen
  • Geesbrug
  • Dronten
  • Nieuwlande (Hoogeveen)