Wondbehandeling

Bij diabetes patiënten komt het voor dat er een wond (ulcus) ontstaat als gevolg van het gevoelsverlies (neuropathie) in de voeten. Indien u een wondje heeft ontdekt, neem dan direct contact op met uw huisarts. De wond moet zo snel mogelijk gezien worden, zeker als er ook tekenen van infectie optreden. Een infectie herkent u aan roodheid, warmte en zwelling rondom de wond. De huisarts zal bepalen of de wond door de podotherapeut in de praktijk of een gespecialiseerd team in het ziekenhuis zal worden behandeld.

Diabetische wonden worden doorgaans behandeld door het weghalen van het aanwezige eelt en het verbinden middels speciale verband technieken. Diabetische wonden ontstaat veelal door overdruk. Om deze druk te reduceren zal er vilttherapie worden toegepast voor tijdelijk lokale drukvermindering.

Wanneer de wond genezen is worden er doorgaans hulpmiddelen als ortheses of podotherapeutische zolen vervaardigd of u wordt doorverwezen naar de specialist voor orthopedische schoenen om de kans op nieuwe wonden te reduceren.

Afspraak maken

 

Podocentrum 

Noord Nederland

Missie Podocentrum Noord Nederland

Podocentrum Noord Nederland wil optimale podotherapeutische patiëntenzorg voor voet- en houdingsgerelateerde klachten bieden in de zin van preventieve zorg, curatieve zorg en prestatiebevordering, waarbij de patiënt centraal staat. 

Met de patiënt wordt samen gekeken naar de beste behandeling en begeleiding van het klachtenbeeld en indien noodzakelijk zal er multidisciplinair worden gewerkt met collega-podotherapeuten, de huisarts of andere specialisten.

Podocentrum Noord Nederland hecht veel waarde aan de tevredenheid van de patiënt. De praktijk wil zorg aanbieden waarbij de podotherapeuten hun kennis en vaardigheden bijhouden en verbreden middels het volgen van scholing en cursussen.

Visie Podocentrum Noord Nederland

Podocentrum Noord Nederland wil in een veranderende gezondheidszorg de maximale podotherapeutische zorg bieden aan een brede patiëntengroep. De praktijk ziet het als haar taak de patiënten duidelijk en open te informeren om een optimale samenwerking tussen de patiënt en de podotherapeut te garanderen. 

Middels het delen van kennis en het aanscherpen en opbouwen van (multidisciplinaire) samenwerkingsverbanden wordt de kwaliteit van de patiëntenzorg vergroot.

 

Podocentrum Noord Nederland heeft diverse locaties

  • Assen
  • Geesbrug
  • Dronten
  • Nieuwlande (Hoogeveen)